2012.07.15. 10:00
Gyömbéres csirkecomb
hozzávalók:
- csirkecomb
- őrölt gyömbér 2 kávéskanál
- delikát 2 kávéskanál
- majoranna 1 kávéskanál
- bors 1 mokkáskanál
- olivaolaj
- fokhagyma (3-gerezd 4-5 combhoz)
- hagyma (egy nagy fej)
köretnek: bármi jó, zöldségesrizs, , főttkrumpli, krumplipüré, görögsaláta... ebből a szempontból jolly joker kaja, mindenki azt ehet hozzá, ami az ízlése.
Az elkészítés gyakorlatilag abból áll,hogy fogunk egy nagyobb tepsit, az alját megspriccoljuk pár csepp olvivával. ebbe fogjuk tenni a combokat. A fűszereket egy tálkában, vagy egy fűszertartóban előre összekeverjük. Evvel a keverékkel szórjuk meg a combokat. Betesszük őket a tepsibe, mellétesszük a fokhagymagerezdeket, meg a pár cikkre felvágott hagymát.
Fedő alatt (vagy alufólia alatt ha nincs fedő) sütjük előmelegített sütőben 180 fokon másfél órát, majd a fedőt levéve még félórát.
Nálunk az egyik nagy kedvenc. jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.