2013.04.19. 17:50
Fűszeres sült csirkeszív
Se nem diétás , se nem könnyű, de nagyon finom:) Az egyik igazi családi kedvenc.
Hozzávalók: (4 személyre porciózva, én általában a dupláját csinálom,, mert úgyis elfogy hamar, mindenki nagyon szereti)
- Fél kiló csirkeszív (ezt a sparban tálcásan veszem többnyire, azt nem kell külön tisztítani, de bárhol jó, csak le kell akkor hártyázni ha még nincs)
- 2-3 evőkanál olivaolaj
- púpos teáskanál fokhagymapor (ehhez a szárított granulátum egyszerűbb, de a jó apróra vágott friss is jó, abból két nagyobb gerezd mehet bele)
- púpos teáskanál őrölt rozmaring
- két lapos teáskanál delikát
- egy lapos teáskanál tárkony
- két lapos teáskanál kakukkfű
Elkészíteni ez a föld egyik legegyszerűbb kajája, egyszerűen egy fedeles teflonba, vagy vastagtalpú edénybe beleöntjük az olajat, rá a szivet, rá a fűszereket, jól összekavarjuk, közepes fokozatosan átpároljuk. Sok levet ereszt, nem kell megíjedni. Egyszer-egyszer átkavarjuk, de végig fedő alatt pároljuk . Amikor már kb ellepi a húslé a húst, levesszük a fedőt, és kicsit gyakrabban megkavarva, nagy fokozaton leforraljuk.Szépen átpirul a végére. Ha leforrt róla a lé, még maximum egy percig folyamatos kavarás mellett pirítjuk.
Köretnek krumplipüré nálunk a favorit, de a petrezselymes krumpli, és a hagymás-vajas krumpli is tökéletes hozzá. És tetszés szerint savanyúság.
Jó étvágyat hozzá!
Szólj hozzá!
Címkék: recept sült csirkeszív különleges kaja
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.