Kilimcs 2012.09.20. 10:55

Megint a hivatalok

Valami átok ül rajtunk az tuti.

Kaptunk közjegyzői levelet (a legjobb: én is!!! Holott a férjem nevén van az egész...) 66 ezer forint fűtéstartozásról, plusz 12 ezer eljárási díjról. A legszebb az egészben: itt van a kezünkben a befizetett csekk. Szerintük tartozunk... persze számlózórendszert váltottak. Agybaj az egész.

Reklamálni csak úgy nem lehet. Mert heti kétszer két óra az ügyfélfogadás összesen. Ráadásul a közjegyzőnek 15 napon belül hivatalos levél kell, különben végrehajtható. De a micsoda is?? A befizetett összeg mégegyszer???

Szóval Mivel ügyfélfogadás csak hétfő szerda, ez a jövőhét programja: bebizonyítani (ismét) hogy nem tartozunk semmivel. Gyanúm rá, hogy a duplán kirótt közjegyzői díjat azt persze így is be kell fizetni. Az kérdés hogyan, hiszen se csekket, se számlaszámot nem kaptunk, hol rendezhetnénk. Remélem az egészből nem az lesz hogy miért nem fizettük be azonnal, és ezért még több díj. Mint ugye a szemétcsekknél volt.

Közjegyzői díjban az a szép, hogy duplázták. Mert hiába a férjem a tartozó, nekem is kiszámlázták ugyanazt (de egy az egyben, a levelet mindent). Az viszont teljesen világosan le van írva, hogy  emiatt dupla a díj. Egy díj az én nevemre, egy díj a férjemére. Teljesen rejtély hogyan, amikor én nem is lehetek adós. Az ugye csak hab a tortán, hogy senki se az. Dehát ugye ezt igazoljuk mi.. Ők meg generáltak maguknak melót, meg plusz befizetéseket.

Nesze 16%os adókulcs. Nem lenne egyszerűbb ha nyíltan szednék be az egészet?? legalább a rohangászást, meg az idegbajt megspórolnánk.

A bejegyzés trackback címe:

https://elveszettiluziok.blog.hu/api/trackback/id/tr904789951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bluemoon · http://mondomamagamet.blogspot.com 2012.09.21. 23:28:38

Ha jól sejtem fizetési meghagyást kaptatok kézhez. Ennek a kézhezvételtől számított 15 napon ellentmondás elnevezésű irattal ellent kell mondani, azaz le kell írni a fizetési meghagyás ügyszámára hivatkozással, hogy nem tartoztok. Az ominózus befizetett csekket is, másolatban mellékelni kell. Mind a két fizetési meghagyás ellen be kell ezt nyújtani. A te nevedre érkezett fizetési meghagyás elleni ellentmondásba bele kell írni, hogy te nem is állsz szerződéses viszonyban a jogosulttal, így veled szemben jogilag is megalapozatlan a követelés.

Ami meg az ügyfélszolgálatot illeti, nyugodtan kerüld el. Agyrém,,hogy még ott is sorban állj, várakozz, unott ügyintéző idegesítsen.

Írjatok neki ajánlott tértivevényes levelet, amiben pontosan leírjátok, hogy ki van fizetve a számlájuk, mellékelni ide is a csekk fénymásolatát, és egyidejűleg kérni, hogy az ajánlott tértivevényes levél díját térítsék nektek vissza.
Én egyébként már e-mailben szoktam ezeket intézni, ez ugyebár ingyen van, és a szolgáltatók ügyfélszolgálatot kötelesek üzemeltetni elektronikusan is. Általában ugyfeleszolgalat@..... címen. És innen azonnal érkezik a visszaigazoló e-mail is, hogy megkapták a leveledet.

Kilimcs 2012.09.22. 08:36:38

@bluemoon: köszi! na valahogy így gondoltam én is. ügyfélszolgálat itt van tőlünk egy perc... az nem gond. azt nem értem hogy lett közjegyzős felszólítás? tény számlázórendszert váltottak. a postás azt mondta, minden harmadik lakásba vitt ilyen leveleket.. na szép.
emilben nem tudunk reklamálni, ugyanis ügyfélszolgálatos emilcím van csak, de az eljáró közjegyzői hivatal (ami persze nem a helyi, vagy valamelyik szomszéd város, hanem a fenében valahol 100 kmre innen), na oda nincs emilcím megadva. szóval marad a tértivevény. de én már biztonsági játékos vagyok, csatolom hozzá a szolgáltató igazolásait is, amit aláírnak, nemcsak a csekkeket.
(már megyünk a csekkel, és reklamálunk nem először fordul elő, több hivatal bepróbálkozott, a végül ugyan elnézést kérnek, de ki vagyunk segítve, rámegy a sok időnk, meg némi plusz pénz is..)

bluemoon · http://mondomamagamet.blogspot.com 2012.09.22. 14:36:38

@Kilimcs: A közjegyző intézi nem túl régen a fizetési meghagyásos eljárásokat. Korábban ezt a bíróság intézte. A szolgáltató kitöltött egy elektronikus nyomtatványt, átutalta az illetéket. Ez bekerült a Közjegyzői Kamara adatbázisába, ott kiosztották a soron következő közjegyzőnek, aki akár győri, akár békéscsabai is lehet, aki postán kiküldte neked. A közjegyzőt nem érdekli, hogy az ellentmondásodban igazolod-e, hogy tényleg ki van fizetve, rá csak annyi tartozik, hogy ellentmondás érkezett, Ekkor értesíti a fizetési meghagyás kiadását kezdeményező szolgáltatót, hogy itt az ellentmondás, ha akarja tovább folytatni az eljárást, akkor rójja le a további illetéket, és részletesen adja elő a tényállást. Ha ez megtörténik, akkor a közjegyző elküldi az egész paksamétát az illetékes (az adós lakóhelye szerinti) bírósághoz, ahol kitűzik az ügyben a tárgyalást, ott meg már személyesen el lehet mondani és temérszetesen igazolni is kinek-kinek az állásápontját.
Tehát a közjegyzőnek írásban ajánlott levélben kell elküldeni az ellentmondásokat. A feleslegesen okozott költségek megtérítését pedig lehet kérni a szolgáltatótól... Ők is mindig felszámítják a felszólítás díját, meg a postaköltséget stb.

Kilimcs 2012.09.22. 14:55:39

@bluemoon: értem... aham, akkor ccsak tértivevéyn ellentmondás. És vége a közjegyzői okosságnak? ez jó lenne... Mert a szolgáltzató a szomszédban van, oda jövőhéten átsétálunk, az orrukaládugjuk a csekkeket...
süti beállítások módosítása