Csak hogy ne legyen egyszerű az élet egy sulibamenés se. Elsőre álljon itt az út, hogy lehet telefonon, illetve levélben reklamálni, ha nem rendelkezik csemeténk ezen "fontos" azonisítóval.


A számot az Oktatási Hivatal adja ki. elérhető pl a következő számokon: (+36-1) 374-2100; (+36-1) 374-2190; (+36-1) 374-2125; (+36-1) 374-2203; (+36-1) 374-2223.

Ha pedig nem sikerül könnyen hozzájutni , akkor a következő emailen lehet kérni: adatszolgaltatas@oh.gov.hu

Ennyi az út.


A történet persze kacifántos. Az új törvény, hogy 3 éves kortól kötelező lesz az ovi, kavar egyet a hivatalos utakon. Bár én magam már azt sem értem minek ezredik nyílvántartási szám a taj, személyi, stb mellé. Dehát a hivatalok csak tudják.. néha felrémlik, hogy tán végül belénk is tetováltatják majd a számokat... igen, láttunk már ilyet.. íjesztő...

Tehát adott egy magánovi. óvónőkkel, jó közeg,  gyerekeknek jó hely. De. Mivel a központban van kb, ahol minden más is, így nem kaphat ovistátuszt, hiszen van a közelben szórakozóhely. Oh, így csak állami ovi lehet... magán nem. De mivel nincs státusz, jegyzői engedéllyel működnek. Státusz nélkül viszont hivatalos számot nem kérhetnek.. Így bizony bizony, egy olyan városban ahol  évente többszáz gyerek marad ki az állami rendszerből helyhiány miatt, ott ilyen száma jópárnak nem lesz suliba menéskor. Hiszem picit sem ritka, hogy nevtant megjárva magánból mennek iskolába. Node idéntől ezt az állam nem tűrheti. Hát mit képzelünk mi szülők, hogy nem a 30 fős csoportba dugjuk be a gyerekünket. Amikor az kötelező, meg jár! persze eddig már annyi elég volt elutasításnak, hogy van tesója a gyerekünknek... No micsoda pálfordulás..

"Éljen" a bürokrácia ismét. Itt teszem hozzá, mint az iskolában, mind a hivatalban nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. egyből tudták mi a helyzet, és mit a megoldás. A fene érti minek ezredik szám. Igazából a hivatali dolgozók se.

Persze  ha marad ez a klassz rendszer, a kisebbel meg kell majd oldani, hogy maradhasson a saját ovijában. Ami ugye nem állami. Majd beszélek a többi anyukával, akik szintén itt szerették volna  a gyerekeikkel végigjáratni az óvodát. Főleg hogy kétnyelvű ovi, és sok vegyes család van. Amire az állami rendszer nagyon nincs felkészülve, nekik pláne nem mindegy ez az ovi, vagy kénytelenek máshova menni, ha a sulival nem akarnak gondot.

Vicc az egész. Szokás szerint.

A bejegyzés trackback címe:

https://elveszettiluziok.blog.hu/api/trackback/id/tr265325320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása