Nagyon  tele van vele a sajtó Oprah interjúja nyomán. Leadták nálunk is.Az csak egy dolog, hogy  elég óvatos jégen lépdelő színjátéknak tűnik. Mondjunk is valamit nem is. Vékony jégen táncol Armstrong, nyilvánvaló, hogy épp nem ránt magával senkit. Hogy miért nem tálal ki, az más kérdés. Ennyire kívülről tuti nem lehet belelátni. Én személy szerint azt gondolom valakinek nagyon a tyúkszemére léphetett, hogy ez a boszorkányüldözés folyik ellene.

  Olvasgatva a netet, a kommenteket, találkozni, a tisztesség család hazugság fogalmával. Hogy át verte az embereket, nyilatkoznak élsportolók (már akinek gondolom van gyomra hozzá) Hogy bezzeg..

Szerintem pedig a tisztesség egész más vonatkozásban merül fel.Mert nem tisztességes úgy csinálni, mintha nem ténylegesen emberfeletti teljesítmény lenne az élsport. . Mintha egy kis edzéssel, tehetséggel bárki elérhetné ezeket a teljesítményeket.
Az emberek akarják becsukni a szemüket. ha nem akarnák, akkor minden sportoló, aki részt vesz a cirkuszban vállalhatná: egy csapat részei vagyunk, összedolgozunk, orvosok, vegyészek, kutatók, mindenki, azért hogy átléphessük az emberi faj korlátait sokszor.

Na az a nem tisztességes, hogy várják tőlük, az egész sporttól az emberfelettiséget, de közben azt kényszerítve rájuk, hogy hazudják, : Ezt bárki bármikor elérheti, nem kell semmi csak embernek lenni, kitartónak, meg edzeni.

Ha elve nem ad lehetőséget az egész csak a hazugságra, akkor ugyan nem azok is ugyanígy felelősek, akik ezt kikényszerítik? Dehogynem.
Így egyből más a gyerek fekvése,. Könnyű szajkózni tiszta sport stb. Aztán gyakorlatilag egy kávét nem ihatna meg egy sportoló már verseny előtt. Ha fáj valamije nem vehetne be fájdalomcsillapítót.. sorolhatnám. Ehhez mindannyiunknak joga van a hétköznapokban. Ők is emberek. A többi ember által felállított szabályokat követik. Ami a következő: tégy meg mindent hogy nyerj, aztán csinálj úgy, mintha nem tettél volna meg mindent.

Én úgy gondolom Amit egy ember fizikailag meg tud tenni, megteszik ezek a sportolók. A többit meg hozzáadja a tudomány. Mi pedig kapjuk a versenyeket. Hogy van a világtól egy kis elrugaszkodott rész, ahol izgulhatunk, álmodhatunk, kiléphetünk a hétköznapokból. Ezt az illúziót adják meg. szerintem az illúzió akkor is megmaradna, ha nem kéne azt hazudni, ezek csupán emberi teljesítmények. Egészségügyileg pedig tuti biztonságosabb lenne.

A bejegyzés trackback címe:

https://elveszettiluziok.blog.hu/api/trackback/id/tr425028267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása