Kilimcs 2013.02.27. 18:37

Tűzvédelem

avagy csak mert van egy hivatal csak büntetni is...

És ez persze milyen jó is!

Egy lakótelepi gyöngyszem a történet. 10 emeletes épületben lakunk egy pici lakótelep szélén, körben már kertes házak. De ez az épület még   az összes lakótelepi macerával jár. Jönnek is gyakorlatozni a tűzoltók szorgalmasan, végignézik az épületeket, felmennek kívülről létrával  beintegetnek az erkélyeken, elbeszélgetnek a gyerekekkel, meg viccelődnek, és dorgálnak ha tele van pakolva a tűzcsap környéke.

Minden emeleten van tűzcsap. no nem mindenhol, de nálunk van.  tároló viszont nincs. A tűzcsap a szemétledobó helységben van, amit senki se használ persze szemétledobónak, vékony is, vacak is, csak eldugul ott ahol nagy a sötétség, és nem értik, hogy inkább papíron van, mintsem gyakorlati funkcióval bírna. Az élelemes lakók így ez az tárolására használják pl mi is. Persze megnézték a tűzoltók, körbenéztek, mondták mi hogy kell hozzáférhető legyen, megint megnézték, rábólogattak,. mindenki boldog.

De nem úgy a hivatal. Mint kiderült, a tűzoltók hatásköréből kivették a büntetés, ellenőrzés jogát, és erre is létrejött egy hivatal (ha jól értettem tavaly vagy tavalyelőtt... nyilván azért, mert állítólag elbocsájtanak 40 ezer bürokratát hogy egyszerűsödjön az élet... de persze nekik kell új hivatal).

Na szóval jön az ellenőrzés. Büntet. Mindegy a tűzoltók mit mondanak, majd ők tudják. Tök üresnek kell mindennek lenni,. nem jól tudják azt a tűzoltók mi mennyire éghető , vagy mennyire akadályoz a hozzáférésben. Így pakolás. Ki is derült, egy csomó minden, (az egyszem bicajon kívül, meg egy két apróságon) a tisztelt előző lakóké... egy nagy halom cucc...  ezért viszont a lépcsőházat vagy az emeleten lakókat büntetik... mert persze a hivatal azért jön, hogy büntessen. Azért hozták létre őket. Így rohamban lett gazdája egy használt ajtónak, két és fél négyzetméter hullámos ajtóüvegnek, dobozoknak cserepeknek... a szemét meg pár hét alatt levándorol a kukákba. mert persze takarítunk mások után. csak mint mindig. Bár inkább mint büntessenek és nyakig szemétben éljünk. ha már nekikezdtünk kiszedni a cuccot, rend lesz és kész.

A bicaj meg nagy békében álldogál tovább egyedül. Ha abba belekötnek, akkor a lépcsőház vasszerkezetéért is fizetni kell. Mert hát veszélyes lakótelepen lakni, aki megteszi jön a hivatal és büntet.

A bejegyzés trackback címe:

https://elveszettiluziok.blog.hu/api/trackback/id/tr275108672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása