2013.10.28. 11:03
Joghurtos túrótorta
Aminél az összetevőkben van a "titok". Nagyon egyszerű, piskóta nem is fontos alá, nálunk csak azért van mert a gyerekek imádják a házipiskótát:)
A piskóta titka pedig a keverés, meg egy kis szódabikarbóna :) Álljon itt annak is a receptje alább.
Piskóta: (hozzávalók)
- 4 közepes tojás
- 4 evőkanál krisztálycukor
- 4 jó púpos evőkanál liszt
- 1 csapott kiskanál szódabikarbóna
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy nagyobb edénybe tesszük, a sárgájákat kicsibe. A fehérjéhez hozzátesszük a kristálycukrot. Felverjük így cukrostól jó keményre, míg tartja magát a tálban. Ha megvan, egyből beletesszük a habba a 4 sárgáját, majd még a legnagyobb habverőfokozaton verjük 1-2 percet. Még a sárgája is habosodik, nőni fog a mennyiség. Eztán beletesszük a szódabikarbónát, majd két- két kanalanként kézzel belekeverjük a lisztet is. Kivajazott, vagy sütőpapírozott formába öntjük. Előmelegített sütőben 18-20 percig 180-190 fokon sütjük. Ebből lesz egy kettévágható vastagabb lap:)
Krémhez (hozzávalók)
- 500 gr jogobella gyümölcsös joghurt (a képen körtéssel van. jó még a mangós és a barackos bele)
- fél liter növényi habalap (hoppla-t használok, mindnek kicsit más az íze, ez a legjobb)
- fél kg túró
- 1csomag bourbon vaniliáscukor (dr oetker)
- 20gr zselatin
A zselatint egy bő félbögre vízbe (1-1.5 dl) bekeverem. 10 percet állni hagyom. A túrót a joghurtot és a vaniliáscukrot egy edényben összekeverem . Áttörni nem fontos a túrót, csak ha extra darabos. Amúgy elég a habverővel nagyobb fokozaton összekeverni. egy másik edényben a hoppla habalapot jó keményre felverjük. Ha mindkettő megvan, a zselatint max 750 wattra 25-30 másodpercre a mikróba tesszük. Amikor kész, kicsit megkeverjük, beöntjük a tórós masszába, ott elkeverjük, majd az egészet bele a habba, és kézzel átkeverjük hogy mindenhova jusson.. Ha megvan, egyből tölthetjük a tortát. Fele krém a lapok közé, fele a tetejére. Egy nagykéssel elsimítjuk és kész. Ha nincs időnk, akkor félórára a fagyasztóba tesszük az egészet ezután, é már ehetjük is! Ha van, akkor két- két és fél óra a sima hűtőben elég. Díszíteni akárhogy lehet, kibírja a marcipánréteget is. dermedés után emeletes tortának is jó.. Jó étvágyat mindenkinek hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.