Kilimcs 2012.11.21. 09:18

Currys csirkemell

Ami persze pulykából is jó:) ha kihagyjuk belőle az erőspaprikát, akkor édes kaját kapunk, simán eszik a kisgyerekek is. (tehát attól függően mennyire akarjuk csípősre, lehet az erőspaprikát sima étkezésire cserélni akár teljesen)

curry1.jpg

Hozzávalók: (4 adag)

  • fél kiló csirkemell
  • két csípős hegyes zöldpaprika
  • egy nagy fej hagyma
  • egy kanál olaj (én olivával csinálom, de bármi jó)
  • 2 deci főzőtejszín (aki szereti az indiait, csinálhatja joghurttal, nagyon finom vele)
  • 2 csapott evőkanál kotányis currypor
  • e csapott evőkanál szegfűszeg (őrőlt)
  • köretnek rizs
  • tálaláshoz étkezési paprikaszeletek.

a paprikát, hagymát csíkokra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk. rátesszük a felkockázott csirkemellet, megfűszerezzük, jól átkeverjük, majd az egészet fedő alatt összepároljuk. Amikor szép fehér a hús, és sok levet eresztett ráöntjük a tejszínt, (ha nem elég leves vizet is még) megkavarjuk, és felfőzzük. Rotyogtatjuk, míg sűrűsödik a tejszín (vagy a joghurt. max negyedóra). és kész is. Natúr rizst adunk hozzá köretnek.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://elveszettiluziok.blog.hu/api/trackback/id/tr854868363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása