2012.11.21. 09:18
Currys csirkemell
Ami persze pulykából is jó:) ha kihagyjuk belőle az erőspaprikát, akkor édes kaját kapunk, simán eszik a kisgyerekek is. (tehát attól függően mennyire akarjuk csípősre, lehet az erőspaprikát sima étkezésire cserélni akár teljesen)
Hozzávalók: (4 adag)
- fél kiló csirkemell
- két csípős hegyes zöldpaprika
- egy nagy fej hagyma
- egy kanál olaj (én olivával csinálom, de bármi jó)
- 2 deci főzőtejszín (aki szereti az indiait, csinálhatja joghurttal, nagyon finom vele)
- 2 csapott evőkanál kotányis currypor
- e csapott evőkanál szegfűszeg (őrőlt)
- köretnek rizs
- tálaláshoz étkezési paprikaszeletek.
a paprikát, hagymát csíkokra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk. rátesszük a felkockázott csirkemellet, megfűszerezzük, jól átkeverjük, majd az egészet fedő alatt összepároljuk. Amikor szép fehér a hús, és sok levet eresztett ráöntjük a tejszínt, (ha nem elég leves vizet is még) megkavarjuk, és felfőzzük. Rotyogtatjuk, míg sűrűsödik a tejszín (vagy a joghurt. max negyedóra). és kész is. Natúr rizst adunk hozzá köretnek.
Jó étvágyat!
Szólj hozzá!
Címkék: csirke curry csípős Recept
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.