Egyszerű gyors, finom. Főzésnek túlzás hívni az összevágását, de pont ezt a verziót nagyon sokan szeretik. Szinte mindig kérik köretnek bulikba. Így gondoltam felteszem ezt is. (Bulimennyiségben persze:). Családi adaghoz felezni kell a megadottakat)

salátakics.jpg

Íme a hozzávalók:

  • fejessaláta (2 kisebb)
  • 6 paradicsom
  • 3 tvpaprika,
  • 1piros kaliforniai paprika (vagy 2 kápia)
  • 1 nagy kígyóuborka
  • 250-350g fetasajt vagy krémfehérsajt

az öntethez:

  • 2 zacskó kotányis ezerszigetöntetpor
  • 4 púpos evőkanál majonéz (én glóbust használok)
  • másfél nagypohár kefír

 Elkészítés: mindent elharmadolunk, az összes hozzávalót, majd felrétegezzük a felvágott hozzávalókat: saláta-paprika-kaliforniai paprika-paradicsom-uborka-kockázott fetasajt (3 rétegben). Az öntetet csomómentesen elkavarjuk, és kész is. Diétázóknak, öntet nélkül is nagyon finom. Gyakorlatilag bármilyen húsételhez tökéletes. Mi nyáron főételnek is esszük, melegben pont elég.

Jóétvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elveszettiluziok.blog.hu/api/trackback/id/tr704945399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása