Se nem diétás , se nem könnyű, de nagyon finom:) Az egyik igazi családi kedvenc.

Hozzávalók: (4 személyre porciózva, én általában a dupláját csinálom,, mert úgyis elfogy hamar, mindenki nagyon szereti)

  • Fél kiló csirkeszív (ezt a sparban tálcásan veszem többnyire, azt nem kell külön tisztítani, de bárhol jó, csak le kell akkor hártyázni ha még nincs)
  • 2-3 evőkanál olivaolaj
  •  púpos teáskanál fokhagymapor (ehhez a szárított granulátum egyszerűbb, de a jó apróra vágott friss is jó, abból két  nagyobb gerezd mehet bele)
  • púpos teáskanál őrölt rozmaring
  • két  lapos teáskanál delikát
  • egy lapos teáskanál tárkony
  • két lapos teáskanál  kakukkfű

Elkészíteni ez a föld egyik legegyszerűbb kajája, egyszerűen egy  fedeles teflonba, vagy  vastagtalpú edénybe  beleöntjük az olajat, rá a szivet, rá a fűszereket, jól összekavarjuk,  közepes fokozatosan átpároljuk. Sok levet ereszt,  nem kell megíjedni. Egyszer-egyszer átkavarjuk, de végig fedő alatt pároljuk . Amikor már kb ellepi a húslé a húst,  levesszük a fedőt, és  kicsit gyakrabban megkavarva, nagy fokozaton leforraljuk.Szépen átpirul a végére. Ha leforrt róla a lé,  még maximum egy percig folyamatos kavarás mellett pirítjuk.

Köretnek krumplipüré nálunk a favorit, de a petrezselymes krumpli, és a hagymás-vajas krumpli is tökéletes hozzá. És tetszés szerint savanyúság.

szivkajakicsi.jpg

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elveszettiluziok.blog.hu/api/trackback/id/tr785235311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása