Hát ez igazi kihívás lesz. Nemcsak fizikailag, szellemileg is megmozgat az itthoni torna. Már akkor próbálkoztam mikor csak egy kicsi volt itthon. Aztán terhestorna, a másodikkal pocakosan, végül immár kétgyerekesen teszem ugyanezt. Álljanak itt mindenkinek tanulságul tapasztalataim.

  • Az első fontos pont, mikor tornázzunk? Amikor kaki, pisi, pelusozás, ebéd, vacsora, meseolvasás, stb nyílván esélyünk sincs. Tehát meg kell teremteni az alkalmas környezetet. Lehetőleg mindent elrendezve: Wc villany égjen, ha van még pelusos - vagy mindkettő az - akkor frissen pelenkázva, extra kicsik megetetve, önjáró lurkóknak pedig könnyen megfogható, falatozható étel elérhető helyre készítve, kulacsok feltöltve. Abban az illúzióban ne ringassuk magunkat, hogy no, épp játszanak, evvel szoktak háromnegyed órát is. Amint meglátják Anyát, hogy tornába kezd, mint frissen nyílt virág körül a méhek úgyis döngicsélni kezdenek a lurkóink.
  • Mit tornázzunk? Ez egy összetettebb kérdés, nagyban függ a torna a gyerekek aktuális pörgési szintjétől. Ha nyugisabb a hangulat, leülősebb, fizikailag kifáradtak előtte, akkor mehet a talajhoz kötött erősítő lassú torna. karemelések lábemelések. Nagy elvárásaink ne legyenek, a gyerekeink rá fognak kapaszkodni a lábunkra, lovagolni fognak a hátunkon, bemásznak rötyögve a hasunk alá csikizni. Ezt mind ki kell bírjuk. Ha ugrálósabbak a gyerekek, akkor pedig mehet a táncos, ugrálós torna. Amiben váltakoznak a számok, vidám a zene. Természetesen ez esetben is koncentrálni kell, hiszen a lábunk között fognak szaladgálni ugrálni bújócskázni. Próbálnak táncolni körülöttünk, figyelni kell meg ne üssük őket véletlen.
  • Milyen hosszú legyen a torna? Ez a legegyszerűbb kérdés. Olyan hosszú, amennyire hagyják a gyerekeink. Ha az első két pont megvalósítása sikerül, akkor nagy eséllyel végig tudunk tornázni egy teljes programot -ez 50 perc, egy óra közötti időtartamot jelöl kb -.
  • Végül hogy  lemossuk a torna izzadós szagát:Ha minden rendben, és lement a torna, már csak arra kell időt szakítani, hogy zuhanyozzunk:) Máskülönben szagolhatjuk egész addig  saját magunk, míg el nem alszanak a csemetéink. Ebből következik, hogy csak akkor érdemes belekezdeni a tornánkba, ha utána már nem kell sehova menünk. Vagy úgy időzíteni, hogy mire végzünk férj, nagymama, bébisitt, barát, befusson, és nyerjünk egy szusszanásnyi időt:)

Hát valahogy így sikerül nekem itthon tornázni. Vagy nem sikerül, ha nem megfelelő a csillagok állása. Futni egyszerűbb, ahhoz csak gyerekcsőszt kell találni:)

A bejegyzés trackback címe:

https://elveszettiluziok.blog.hu/api/trackback/id/tr884688127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sierrababa 2012.08.02. 22:04:00

Ennél sokkal egyszerűbb is van :) Küldd el apucit a két gyerekkel sétálni és tornássz, amit jólesik...és annyit, amennyit jólesik. Apuci tök jól elfoglalja magát velük a játszótéren, a nagyinál, vagy egy fagyi mellett.

Kilimcs 2012.08.02. 22:32:50

@Sierrababa: apuci nincs itthon:D amikor meg itthonvan en dolgozom:) c'est la vie:) bolond helyzetek, bolond megoldásokat szülnek:)

panka 2012.08.04. 12:19:14

Nálunk a délutáni alvásidőben volt a torna. Még egy ok, amiért igenis ambicionálni kell, hogy a gyerekek aludjanak délután (méghozzá egyszerre)! Napi húsz perc Rubint Réka, és a zuhany, sőt egy laza pihenés is belefért még simán. Nem nagy cucc, és szépen visszanyeri az ember a konzisztenciáját :).

Kilimcs 2012.08.04. 12:46:52

@panka: :) az nagyon jó, ha alszanak egyszerre:) gratula a tornához neked is!

nekem eleve nem volt nagyaló a nagyobb. másfel eves kora óta trükközhetek en:) ha du alszanak, akkor este nem alszanak el... mire lett a kisebbem, addigra pont nem aludt nappal a nagy:):) (nincs ket ev egesz köztük..)
ha nagyritkán alszanak nappal, akkor betegek epp :(
süti beállítások módosítása