Szerintem ez az egyik legjobb előétel. Kicsit macerás a krumpli kivájásokkal, de abszolút bele lehet jönni. (pláne ha van, az a pici, sárgadinnyéhez való vájókanál. bár én sima kiskanállal csinálom, avval is lehet) az adatok dupla adagra szólnak, nekünk még a sima sose volt, elég, mindig reklamált a család miért nincs későbbre :) a saláta külön is önálló étel, a krumpli pedig, magában könnyen csomagolható kirándulós csomagnak szendvics helyett.

krumtöltkics.jpg

Hozzávalók (kb 24 darab normál krumplihoz):

  • fél kiló darált sertéshús (ha valaki szereti a herkentyűket, akkor kagylóval, vagy tengergyümölcseivel is isteni, a natúr fagyasztott kell hozzá, persze ezek egészben)
  • egy kisebb fej hagyma
  • 1 kanál olivaolaj
  • 10-12 deka pannónia sajt (vagy valami ementáliféle)
  • 400 gramm tejföl
  • 2 közepes tojás
  • 2 kanál liszt
  • 3 teáskanál bazsalikom
  • 2 teáskanál oregánó
  • 1 mokkáskanál feketebors
  • 24 darab szebb ovális kisökölnyi krumpli (ha van a sárgából a legjobb, de a piros is megfelelő)

A salátához

  • 1 nagy vagy 1 kisebb fej fejessaláta
  • 6 paradicsom
  • 2 pritamin, vagy kápiaparika (ez ha nincs lehet sima paprika helyette)
  • 3 tvpaprika
  • egy nagy, vagy 2 kisebb kígyóuborka
  • 250 gramm feta, vagy krémfehérsajt

Az öntethez:

  • egy nagypohár kefír
  • 4 púpos evőkanál majonéz
  • 2 csomag ezersziget öntetpor (mindkét féle, jó, én a kotányissal szoktam)

A krumplikat megfőzzük héjastul kicsit inkább maradjon kemény, mint túlfőjön). Amíg hűl, a hagymát apróra vágjuk, és üvegesre fonnyasztjuk egy kanál oliván. beletesszük a húst, rászórjuk a fele feketeborsot, egy kanál bazsalikomot, majd először összepároljuk , utána pedig addig kevergetjük, míg a hús leve teljesen lefő, és apródarabosra sül a darálthús. ha kész, kicsit kihűlt, hozzáöntjük a tejfölt, belereszeljük a sajtot, beleütünk 2 egész tojást, beletesszük a fűszereket, és jól összekeverjük. evvel megtöltjük a kivájt krumplifejeket, majd kb 40 percre 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. amikor szép sötétnarancs a teeje akkor van kész.

A krumplikat kivájni akkor a legegyszerűbb, ha még héjasan vágjuk le az egyik felének a tetejét (meg kell skalpolni őket :) ) És héjasan vájjuk ki, majd ha már kivájtuk őket, akkor szedjük le a héját.

A salátát csak simán fel kell rétegezni, én 3 rétegben szoktam (3 szor a saláta paprika paradicsom uborka sajt, majd újra ugyanez), így szép színes az üvegtálban. (teszek majd külön róla receptet-képet). A salátaöntetet, egyszerűen mindent összeöntve homogénre elkeverjük , és kész.

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elveszettiluziok.blog.hu/api/trackback/id/tr604927703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása