2012.11.27. 09:27
Töltöttkrumpli fetás salátával
Szerintem ez az egyik legjobb előétel. Kicsit macerás a krumpli kivájásokkal, de abszolút bele lehet jönni. (pláne ha van, az a pici, sárgadinnyéhez való vájókanál. bár én sima kiskanállal csinálom, avval is lehet) az adatok dupla adagra szólnak, nekünk még a sima sose volt, elég, mindig reklamált a család miért nincs későbbre :) a saláta külön is önálló étel, a krumpli pedig, magában könnyen csomagolható kirándulós csomagnak szendvics helyett.
Hozzávalók (kb 24 darab normál krumplihoz):
- fél kiló darált sertéshús (ha valaki szereti a herkentyűket, akkor kagylóval, vagy tengergyümölcseivel is isteni, a natúr fagyasztott kell hozzá, persze ezek egészben)
- egy kisebb fej hagyma
- 1 kanál olivaolaj
- 10-12 deka pannónia sajt (vagy valami ementáliféle)
- 400 gramm tejföl
- 2 közepes tojás
- 2 kanál liszt
- 3 teáskanál bazsalikom
- 2 teáskanál oregánó
- 1 mokkáskanál feketebors
- 24 darab szebb ovális kisökölnyi krumpli (ha van a sárgából a legjobb, de a piros is megfelelő)
A salátához
- 1 nagy vagy 1 kisebb fej fejessaláta
- 6 paradicsom
- 2 pritamin, vagy kápiaparika (ez ha nincs lehet sima paprika helyette)
- 3 tvpaprika
- egy nagy, vagy 2 kisebb kígyóuborka
- 250 gramm feta, vagy krémfehérsajt
Az öntethez:
- egy nagypohár kefír
- 4 púpos evőkanál majonéz
- 2 csomag ezersziget öntetpor (mindkét féle, jó, én a kotányissal szoktam)
A krumplikat megfőzzük héjastul kicsit inkább maradjon kemény, mint túlfőjön). Amíg hűl, a hagymát apróra vágjuk, és üvegesre fonnyasztjuk egy kanál oliván. beletesszük a húst, rászórjuk a fele feketeborsot, egy kanál bazsalikomot, majd először összepároljuk , utána pedig addig kevergetjük, míg a hús leve teljesen lefő, és apródarabosra sül a darálthús. ha kész, kicsit kihűlt, hozzáöntjük a tejfölt, belereszeljük a sajtot, beleütünk 2 egész tojást, beletesszük a fűszereket, és jól összekeverjük. evvel megtöltjük a kivájt krumplifejeket, majd kb 40 percre 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. amikor szép sötétnarancs a teeje akkor van kész.
A krumplikat kivájni akkor a legegyszerűbb, ha még héjasan vágjuk le az egyik felének a tetejét (meg kell skalpolni őket :) ) És héjasan vájjuk ki, majd ha már kivájtuk őket, akkor szedjük le a héját.
A salátát csak simán fel kell rétegezni, én 3 rétegben szoktam (3 szor a saláta paprika paradicsom uborka sajt, majd újra ugyanez), így szép színes az üvegtálban. (teszek majd külön róla receptet-képet). A salátaöntetet, egyszerűen mindent összeöntve homogénre elkeverjük , és kész.
Jó étvágyat hozzá!
Szólj hozzá!
Címkék: burgonya saláta recept húsos töltöttkrumpli
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.