Kilimcs 2012.12.09. 09:44

Játszóház

 Eleve azt gondoltam, hogy nem a nagy kedvencem. Nem valószínű, hogy én leszek a lelkes játszóházazó anyuka. De azért van ami jó az egészben, és van ahol biztos nem fordulok meg többet. A mintám nem túl reprezentatív, két játszóházban voltunk eddig összesen. Egyik pozitív élmény összességében, a másik negatív.

Campona, kalandpark

campona1_1.jpgAzt nyújtja amit ígér. A honlapjukon teljesen hihetőek az információk. Működik gyerekmegőrzőként, nagyobbacskákat ott lehet hagyni egy bevásárlás erejéig. Tiszta, világos, áttekinthető.

Ami legjobban tetszett, gondoltak a szülőkre is. csak olyan játékok vannak, amik bírják a strapát, mindenhova bemehetnek a szülők, nincs súlykorlátozás, méretkorlátozás. Ott csúszkálhat mindenki a saját gyerekével,  vagy focizhat, ugrálhat. Így pl a kisebbek is ki tudnak próbálni játékokat , mivel ott lehet felnőtt. Ha  viszont a gyereke egye játszanának, a szülőknek  kényelmes kanapék fotelek. Van kávé, tea,  szőnyegborítás. Semmi zoknigyilkos felület.

Egyetlen negatívum, extra minik a pizzaszeletek:) De a ruhák táskák bent tárolhatóak, így be lehet vinni vizet pl a gyerekeknek.

Ami még pluszpont,  úgy van megoldva az terület, hogy kellően tagolt, így hiába sikítoznak a gyerekek, simán lehet beszélgetni, Szóval  párcsalád összejöhet játszóházazni, tuti a szülőknek is pihenés, nem gond az előző hosszú munkanap.

A Campona kalandpark összességében mind a gyerekektől, mind tőlünk felnőttektől nagy jópontot kap. Bárkinek merem ajánlani, fáradt napokon is, amikor a gyerekek viszont pörögnének.

Eleven park 

eleven park.bmp

No itt már nem volt ennyire pozitív benyomás. A legelső ami szembejön: piszkos és zajos! A vendégek zokniban, az alkalmazottak  poros piszkos saját cipőben. Mondjuk arra a padlóra senki se menne zokniban, ha nem lenne muszáj ledobni a cipőket. A lépcső az öltözőben zoknigyilkos (anyukák inkább ne menjenek harisnyában, utána jó eséllyel dobhatják ki). Külön vicces, hogy ehhez képest a babakocsikat a hóból vizes, sáros kerékkel simán beengedik. Szerintem a váltócipős megoldás lenne az üdvözítő.

A zaj az valami iszonyat. Mivel még a padlón sincs sehol semmiféle zajfogó, hanem sima linóleum, továbbá a csupasz épületszerkezetbe van betéve az egész a tetőtérben, olyan iszonyú zaj van, mintha egy jól visszhangzó barlangban lenne az ember. Na ezt el lehet képzelni 4000 négyzetméterrel, sok ugráló, sikító gyerekkel. Mi miután kijöttünk,  percekig nem hallottuk egymást egyáltalán. A város zaja totál süket csendnek tűnt. Ha még egyszer mennék, vinnék füldugót. Bő másfél órát bírtunk, és ez volt a főok, amiért otthagytuk. Egy rockoncert a hangfalaknál szinte kutyafüle ehhez képest.

A játékok betéve, semmiféle  elválasztás,s tb nélkül. Nagyon sokon van korlátozás, láthatólag egyáltalán nem gondoltak a szülőkre. Max mint pénztárcákra. Sok dologhoz a belépőn felül külön zsetont kell venni, ami nem gond, de cserébe még nagy sorbanállás, mert nem működik minden.

A dolgozók mellett szóljon, mind készséges, kedves volt. Mi céges mikuláson voltunk, ott adták a sütit, innivalót stb. Folyamatosan ottvoltak, utántöltöttek, próbálták takarítani a takaríthatatlant (eleve nem olyan a padló, hogy legyen esélyük). Ahol zsetonos dolgot próbáltunk kedvesek voltak, ha valamelyik pici felszökött egy neki veszélyes játékra, tuti ugrottak egyből segíteni, figyelve a gyerekekre, kedvesen mosolygósan. Remélem az üzemeltető biztosít nekik füldugót a zajártalom ellen, mert komoly halláskárosodást okoz a hely sajnos.

A legnagyobb negatívum még (a kosz és a zaj mellett), hogy  nagyon bekorlátozottak a játékok. Egyedül a miniknek való babasarokba mehetnek a szülők vagy a dodzsemet irányíthatja szülő, de csak ha pici még a gyerek.  Ehhez képest sehol egy fotel, sehol szőnyeg, átláthatatlan az egész, folyamatosan a gyerekek sarkában kell lenni, mert egy sima lengőajtó, a városba is kiszökhetnek akár.

Ezt kizárólag 10 éves kor fölött ajánlanám bárkinek. Olyan 10-14 ig  tűnik jó szórakozásnak, az a korosztály használhatja a legtöbb játékot, visz egy rossz zoknit, és a kosz se akkora gond. A zaj ellen pedig füldugó. Hja, és jó sok pénz a zsebükbe a zsetonok, meg a belépők , kaja, stb miatt. A szekrények öltöző teljesen rendben van. A wc állítólag olyan amilyen. Nem mertem megnézni a kinti kosz után. Hosszabb tartózkodásra mindenképp kell papucsot vinni emiatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://elveszettiluziok.blog.hu/api/trackback/id/tr504954088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása