Azt hiszem a kisfiamnak van :) Valószínű elég jó. Igaz az oviban mindig azt mondják mennyire ügyes, meg látom, ha kell, bátran kommunikál akár angolul a kétnyelvű csoporttársaival. Pedig semmi direkt tanítás nincs, csak ami ragad rájuk a kétnyelvű környezetben.

A ma esti történet pedig a következő. Karácsonyra kaptunk postán ajándékba egy gyereklaptopot. Az ötlet jó alapvetően. Betű, szám, stb tanításra lenne. Igaz Ők csak a zenének örülnek, mert közölték a nagy jobb :) És mivel a rendes számítógépet is profin használják, nem vitázom. Azért bíztattuk őket, játszanak vele. Ekkor kiderült, hogy a minilaptop valami kegyetlen palóc tájszólással beszél. De mit számít ez, ezt is megtanulta a fiam.

Így ma:

fiam: Tesó, játszhatok a számítógéppel?

lányom: Aham, igen

fiam: Nem avval, nem a naggyal, hanem a kicsivel, ami azt mondja: "jagouar".

Hát ékesebb bizonyítéka nem is kell, hogy a gyerekekre még ragad bármiféle nyelv, és beszéd :) Éljenek a vidám esték, mert persze aztán ezen nagyot nevettünk mind a hárman idehaza.

A bejegyzés trackback címe:

https://elveszettiluziok.blog.hu/api/trackback/id/tr865008997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása